Zanima vas kako besplatno nadograditi svoj OS na Windows 10?

Zanima vas kako besplatno nadograditi svoj OS na Windows 10?

U 190 zemalja diljem svijeta Microsoft je počeo s prvim krugom nadogradnje na operativni sustav Windows 10. Korisnici Windows 7 ili 8.1 mogu obaviti besplatnu nadogradnju na novi OS putem ikonice koja se nalazi pokraj sata, desno dolje – kod taskbar notifikacija.

Nažalost ne mogu to odmah svi napraviti odmah već će prednost nadogradnje na Windows 10 trebalo dobiti oko pet milijuna korisnika Insider programa koji su testirali novi OS prethodnih nekoliko mjeseci. Naravno možete ga i kupiti.

wn10

Ako želite čistu instalaciju novog OS-a, Microsoft je omogućio besplatno preuzimanje ISO datoteka novih Windowsa. Osim instalacije, kroz MediaCreation Tool možete i nadograditi postojeći OS-a na Windows 10 čak iako vam ikonica u taskbaru to još ne dopušta.

U windows 10 ulazi i novi internet preglednik (umjesto Microsoft Explorera) naziva Edge, novog Start menija i osobnog pomoćnika Cortane, Directx 12 i naravno još mnogo drugih noviteta.

Nadogradnja možete napraviti i na piratskom OS ali treba spomenuti da nadogradnjom s piratske verzije nećete dobiti originalni Windows 10 nego će oni funkcionirati u non-genuine izdanju.

Za sada su reakcije jako pozitivne i vjerujemo da konačno imamo Windows na kojem neće biti nikakvih većih zamjerki.