YouTube sprema revolucionarne promjene

YouTube sprema revolucionarne promjene

YouTube je pripremio korisnike na promjenu izgleda tako što je prvo za desktop računala omogućio video player s izmijenjenim izgledom, da bi ga potom povukao jer je sve bio samo eksperiment kojim su željeli otkriti tko zna što. No to je izazvalo negativne reakcije pa korisnici mogu doći na svoje.

Naime, postoji YouTube TestTube stranica na kojoj se raspravlja o aktualnom dizajnu i radu YouTube video playera pa se usporedo s tim rade poboljšanja, dorade i sve što je potrebno kako bi finalni proizvod bio korisnicima blizak čim se pojavi. Sve to potrebno je jer ušli smo polako u “4K eru”, gdje se u potpunosti mijenja percepcija koju korisnici imaju.140523-youtube-1601_dd0757059ef51e88a4c5188866ffb721Ali teško je govoriti o detaljima kad ih Google itekako čuva za sebe. Sigurno je tek da će sve ići prvenstveno u smjeru redizajna, odnosno, estetskog dijela samog video playera. A pod taj redizajn ugradit će se brojni noviteti koje malo po malo Google uvodi na YouTube.

Primjerice, jedan od noviteta je “pretvaranje” YouTube snimaka u GIF, što omogućava brzu i jednostavnu izradu tih popularnih sličica. Korisnici su “poludjeli” za tom opcijom i jedva čekaju da postane dostupna apsolutno svugdje na YouTubeu, a ne samo na nekim od kanala.

Ali ono što bi trebalo biti još veći hit jesu video snimke od 360 stupnjeva, što znači da onaj koji postavlja video sadržaj omogućava gledatelju da vidi sve što se događa svugdje oko kamere.

Naravno, takve snimke moći će postavljati samo oni koji imaju uređaje za snimanje takvih video snimaka, ali kad Google omogući tako nešto na YouTube, vjerojatno će nastati prava mala eksplozija prodaje takvih uređaja, a samim time i postavljanja takvih snimaka.

Tu su i manje popularne promjene, kao uvođenje pretplate s ciljem uklanjanja oglasa, a sve za deset dolara mjesečno. No svi oni koji postavljaju sadržaj te opcije nema jer sadržaj je javna stvar, mogu ga gledati apsolutno svi i ukoliko bi se uklonila mogućnost oglasa, YouTube bi izgubio, što je izazvalo kritike kod korisnika.

 

Izvor: ictbusiness