Besplatna nadogradnja na Windows 10 za sve Windows 7 i 8.1 korisnike!

Besplatna nadogradnja na Windows 10 za sve Windows 7 i 8.1 korisnike!

Microsoft je objavio da će Windows 10 od 29. srpnja biti dostupan u čak 190 zemalja, a sve koji su na svom desktopu primijetili novu Windows ikonu, razveselit će činjenica da im je stigla besplatna nadogradnja na novi operativni sustav.

Novi Microsoftov operativni sustav bit će dostupan kao besplatna nadogradnja svim korisnicima Windows 7 i Windows 8.1, što će stotinama milijuna korisnika diljem svijeta omogućiti besplatan prelazak na Windows 10.

windows10

Novu verziju možete rezervirati na službenoj stranici Microsofta.

Jedna od najbitnijih karakteristika je da Windows 10 vraća Start meni za kojim su korisnici žudjeli od kada je iz prethodne verzije uklonjen jer omogućuje lako pronalaženje datoteka, aplikacija i favorita.

Svoj debi na desktop računalima imat će i Cortana, osobni digitalni asistent koji će svakodnevno pratiti potrebe korisnika kako bi im pružila relevantne preporuke prilikom korištenja ovog operativnog sustava.windows10_start_menu_on_screen_100466241_large_100467285_galleryKada je u pitanju sigurnost, funkcija Windows Hello pozdravljat će korisnike imenom i omogućavati im prijavljivanje na računalo bez lozinke – pružajući sigurniji pristup uređajima putem biometričke provjere identiteta.

Veliku pažnju korisnika skrenuo je i novi internet preglednik Microsoft Edge, koji će sa integriranom Cortanom nuditi rezultate i sadržaj zasnovan na osobnim interesima i izborima korisnika.

Svi koji se budu odlučili za instalaciju Windowsa 10 putem CD-a, a ne preuzimanjem sa interneta, najvjerojatnije će morati pričekati mjesec kolovoz.

 

Izvor: zimo.dnevnik.hr