Vraćanje na tvorničke postavke Android uređaja ne briše račune i lozinke!

Vraćanje na tvorničke postavke Android uređaja ne briše račune i lozinke!

Android smartphone vlasnici i nakon vraćanja na tvorničke postavke svog mobitela, mogu ostaviti iza sebe bitne informacije – otkrili su stručnjaci s sveučilišta u Cambridgu.  Stručnjaci su u testu koristili rabljene uređaje i na njima pronašli datoteke pomoću kojih mogu pristupiti Gmail računu i drugim podacima zaštićenim lozinkom.

android-warning

“Mi smo bili u mogućnosti preuzeti Google „kolačiće“od velike većine mobitela, što znači da smo se mogli prijaviti na Gmail račun prethodnog vlasnika.”, tvrde stručnjaci. “Razlozi za neuspjeh su složeni, novi telefoni su općenito bolji od starih, a Google telefoni od onih izvornih proizvođača. ”

Svaki put kada kupujete novi smartphone i rješavate se staroga, preporučuje se vraćanje na tvorničke postavke – ali to očito više nije dovoljno.

Testiranje je izvedeno na rabljenim mobitelima iz Ujedinjenog Kraljevstva na operativni sustavima od Androida 2.3.x Gingerbread do 4.3 Ice Cream Sandwich, a korišteni modeli bili su marke Samsung, LG Electronics, Motorola, Google i HTC.