UBOJICE BATERIJA: Popis aplikacija koje najbrže troše bateriju smartphonea

UBOJICE BATERIJA: Popis aplikacija koje najbrže troše bateriju smartphonea

Pametni telefoni postaju sve jači, ali životni vijek baterije nije pratio razvoj smartphonea pa se događa da sve bolje i naprednije aplikacije drastično skraćuju životni vijek baterije.

Prosječan korisnik smartphonea na svom uređaju ima 30-ak aplikacija, ali najčešće korištene su one koje se odnose na društvene mreže, slanje poruka i streaming. Problem je što su upravo takve aplikacije najveći potrošači energije pokazala je nova studija kompanije AVG Technologies, prenosi N1low-batteryNajveći potrošači energije iz baterije su aplikacije koje se pokreću automatski prilikom paljenja mobitela. U takve spada Facebook aplikacija, Kik, WhatsApp i Facebook Messanger. Ovakve aplikacije rade bez prestanka u pozadini te su stalno spojene na internet jer traže nove ‘zakrpe’ za svoj sustav.

Od aplikacija koje se ne pokreću automatski najveći potrošači su Amazon, Snapchat, LINE, Spotify i Netflix. Ove aplikacije koristit će veliku količinu energije iz vaše baterije, ali za razliku od Facebooka to će činiti samo kada su upaljene.

Ova studija nije uključivala i igrice nego ih je tretirala odvojeno zbog velikog broja i raznih vrsta koje postoje na tržištu. U ovoj kategoriji najveći potrošač je popularna Candy Crush Saga.

AVG je u svom istraživanju ponudio i neka rješenja za produžavanje vijeka trajanja baterije. Ograničite push notifikacije, isključite WiFi konekciju, smanjite svjetlinu zaslona i isključite usluge lokacije.

Izvor: tehnoklik.net.hr