Šestogodišnji dječak prošao Microsoft test

Šestogodišnji dječak prošao Microsoft test

Šestogodišnji dječak iz Velike Britanije jedan je od najmlađih ljudi na svijetu koji je prošao Microsoftov ispit i dobio Microsoft Office Specialist certifikat (MOS).

Roditelji Muhammada Humze Shahzada oduvijek su u životu svoga sina promicali tehnologiju pa je tako prvi pametni telefon dobio već sa dvije godine.

Šest mjeseci kasnije dobio je i prvi laptop, a njegova majka i otac, inače IT konsultant, ohrabrivali su ga da o tehnologiji uči još od malih nogu.

955cc9ef141040ce978a17337d2ab19b

Humza je test za Word 2013 prošao s odličnim uspjehom i tako zaradio Microsoft Office Specialist certifikat, piše BBC News.

Naime, njegove kvalifikacije znače da je sada Microsoft Office specijalist (MOS) – i ima tzv. “Certifikat izvrsnosti” kojim to može i dokazati.

Ipak, prolazak MOS ispita ne znači da automatski ispunjavate uvjete za MCP (Microsoft Certified Professional) certifikat, no ovakvi detalji ne smiju zasjeniti Humza i njegov izvanredan uspjeh u tako mladoj dobi, pogotovo zbog činjenice da ovom ispitu obično pristupaju odrasle osobe koje žele poboljšati svoje znanje o Microsoftovim aplikacijama.

Unatoč impresivnom učenju i rezultatu, izgleda da Humza ima nešto drugačije ambicije – kad odraste želi biti pilot.

Izvor: zimo.dnevnik.hr