SanDisk predstavio najmanji 128 GB USB 3.0 Flash Drive na svijetu

SanDisk predstavio najmanji 128 GB USB 3.0 Flash Drive na svijetu

SanDisk je početkom ožujka na Mobile World Congress (MWC) u Barceloni predstavio nove memorijske kartice od 200 GB – Ultra microSDXC UHS-I and High Endurance Video Monitoring, što dotad nije bilo viđeno. A sad je predstavio i Ultra Fit – najmanji 128 GB USB 3.0 Flash Drive na svijetu. Dakle, još uvijek su predvodnici u svom području.

Veličine je kovanice od dvije kune i može pohraniti do 16 sati video sadržaja u FHD formatu, brzina mu je 130 MB/s, što je deset puta brže od USB 2.0 konkurenata. Točnije, FHD video prebaci se za svega 40 sekundi, što ne treba posebno naglašavati kao sjajno, korisno i potencijalni hit na širem tržištu.sandisk-usb30-128gbPobrinuli su se i za zaštitu podataka pa da biste pristupili sadržaju morate unijeti lozinku, zaštićenu enkripcijom od 128-bita zahvaljujući SanDiskovom softveru SecureAccess. A uključena je i jednogodišnja pretplata na RescuePRO softver. Cijena mu je u Sjedinjenim Američkim Državama 119,99 dolara, a garancija je pet godina i može se produžiti na još pet za dodatnih 29,99 dolara.

Ovime SanDisk uistinu obuhvaća sve potrebe korisnika računala i mobilnih uređaja jer kad se priključi svemu i Ultra microSDXC UHS-I and High Endurance Video Monitoring memorijska kartica od 200 GB, znamo da je upravo SanDisk opcija za svakoga, uz kvalitetu, brzinu i sve ostalo što ide s cijenom.

Jedini problem jest u tome što veliki proizvođači kao Apple i Samsung odlučuju ukloniti microSD opcije, a isto se čini i s nekim prijenosnim računalima. To stvara malo razloga za brigu, ali ne toliko da bi došlo do panike.

Jer, SanDisk je odličan izbor za, primjerice, VMWare ESXi servere. Izrazito je lako uz Ultra Fit ih “bootati” jer se ostavlja više prostora za VM, a ne utječe se na performanse. I sigurno će takvih klijenata biti još, možda ne toliko velikih, ali svakako će ih biti mnogo i SanDisk ima jako lijepu budućnost.

 

Izvor: ictbusiness.info