Samsung patentirao hibridni telefon-laptop dock s Androidom i Windowsima

Samsung patentirao hibridni telefon-laptop dock s Androidom i Windowsima

Jedan od novih uređaja Samsunga mogao bi biti hibridni telefon-laptop dock s Androidom i Windowsima.

Samsung je u Američkom patentnom uredu USPTO, zaštitio svoj patent dock uređaj, koji se sastoji od Windows prijenosnika na kojem se nalazi mjesto za priključivanje Android phableta.Samsung-patentirao-laptop-smartphone-dock-s-dual-OS-om_VIDIClanakNaslovnaDrugim riječima, Samsungov phablet će vam samostalno raditi kao bilo koji drugi Android telefon, no kada ga spojite na dock, povezati će se s laptopom koji radi na Windows OS-u.

Osim što će dock omogućiti punjenje telefona, phablet će pomoći u njegovim performansama, pa ćete njegov ekran osjetljiv na dodir moći koristiti kao touch-pad, a to znači da bi Windowsi mogli izvoditi i neke Android aplikacije koje će preuzeti direktno s telefona.

Mada Samsungov tablet Samsung Ativ Q iz 2013. godine, koji je mogao koristiti dva OS-a (Windows 8 i Android), svojevremeno nije privukao veći interes, sada možda dolazi bolje vrijeme za razne Windows-Android hibride, obzirom da će se prema najavama iz Redmonda, Windows 10 OS moći instalirati na Android telefone, pa Samsung i posebice Google moraju pripremiti neki odgovor.

Izvor:  vidi.hr