Procurio datum izlaska Windowsa 10?

Procurio datum izlaska Windowsa 10?

Čini se da je AMD-ova predsjednica Lisa Su nehotice otkrila kada možemo očekivati izlazak Windows 10 operativnog sustava na tržište.

Microsoft je nedavno objavio kako će Windows 10 operativni sustav izaći na tržište u svom finalnom izdanju negdje tijekom ovog ljeta, no čini se da je AMD-ova predsjednica Lisa Su preuranjeno objavila malo precizniji datum izlaska.

Kao odgovor na pitanje jednog investitora tijekom nedavnog financijskog sastanka kompanije, Lisa Su je izjavila: “Lansiranje Windowsa 10 je zakazano za kraj srpnja pa promatramo utjecaj toga na sezonu povratka školaraca u školske klupe”.Windows_Product_Family_9-30-EventPrema ovome, Windows 10 možemo očekivati negdje krajem 7. mjeseca, a to znači mnogo i za PC igrače budući da će novi Windowsi doći i s novim DirectX 12 API-jem koji ima potencijal napraviti pravi mali boom na tržištu PC opreme i igara. Windowsi 10 i Directx 12 obećavaju bolje iskorištavanje modernih CPU-a što će dovesti do boljih performansi u igrama, kao i duže trajanje baterije na mobilnim uređajima.

Osim toga, gamerima bi mogla biti važna i integracija s Microsoftovim Xbox ekosustavom, gdje će biti moguće kupovati Xbox naslove, pričati s prijateljima na Xbox konzolama kroz svoj PC pa čak i streamati gameplay s konzole na svom računalu.

Provjerite povezane članke ispod za više o svemu tome. Ako ste zaboravili, Windowsi 10 bit će besplatna nadogradnja za postojeće korisnike Windowsa 7 i 8, čak i za one koji imaju piratsku instalaciju OS-a.

Izvor: hcl.hr