Prijavama na web stranice putem Facebook profila tražite da vas hakiraju

Prijavama na web stranice putem Facebook profila tražite da vas hakiraju

Korisnike Interneta u globalu konstantno se upozorava da se ne služe istim lozinkama za svaku stranicu koju posjećuju, ali čak ako to i rade, problem je Facebook. Da, mnogi se registriraju na razne stranice sa svojim Facebook profilom i time zapravo pozivaju da budu hakirani.

Zamislite situaciju u kojoj je vaš Facebook račun povezan s desetak različitih stranica, na kojima imate različite lozinke. I netko “probije” taj vaš Facebook račun. Automatski ste “zaključani”, nemate pomoći i netko drugi ima pristup svemu čemu ste kroz Facebook ikad pristupili.

facehack

Tako nešto ne treba si dozvoliti i zato treba izbjegavati takvu vrstu registracije. U redu je ako se registrirate tim putem na stranice koje vam nisu značajne. Primjerice, neke igre ili forumi do kojih vam nije stalo. Ali Facebook mnogi povezuju s raznim servisima koji mogu u tuđim rukama biti itekako zlouporabljeni.

Stoga, vratite se na početak priče i koristite lozinke, koristite Password Manager i zaštitite se. Sve one priče o hakiranju i krađama identiteta, a potom i novca, nikoga ne zaobilaze. I nemojte misliti da je registracija putem e-mail adrese rješenje.

Jest, pomoću nje se utvrdi identitet osobe i to je odlično. No e-mail se također može hakirati, što nas ponovno vraća na priču o zlouporabi mnogih usluga i stranica koje koristite. Dakle, registrirajte se na “staromodni” način, pazite na lozinke i one koji bi željeli do vaših podataka odvratite činjenicom da se itekako moraju pomučiti da bi išta postigli. To je sjajna obrana i savjet koji zlata vrijedi.

Naravno, nitko nije siguran na Internetu čak i ako se pridržava svih savjeta iz “udžbenika”, ali nitko nije siguran od krađe ni kakav god imao alarm u kući ili automobilu imao. No šanse da postanete jedna od žrtava itekako se smanjuju kad poduzmete korake u svojoj zaštiti.

 

Izvor: ictbusiness.info