Pratite sve cyber napade na interaktivnoj karti svijeta

Pratite sve cyber napade na interaktivnoj karti svijeta

 

Check Point, svjetski lider u izradi alata za zaštitu računalne i informacijske sustave objavio je stranicu za praćenje napada zloćudnim softverima.

Na web stranici www.threat-cloud.com objavljena je  karta praćenja raznih cyber napada koji se odvijaju diljem svijeta, uključujući i pojedinosti o malware soju, podrijetlo napada, kao i njegovo odredište.CP_cloud“Može biti teško za organizacije shvatiti brzinu i globalnost na kojoj kibernetički napadi djeluju”, rekla je Marie Hattar, voditeljica marketinga za Check Point.

“Željeli smo razviti alat za pomoć tvrtkama da razumiju kako se brzo okoliš prijetnje mijenja, tako da mogu poduzeti korake za jačanje svoje sigurnosne implementacije i bolje se obraniti od napada.”

napadi

Podaci o karti temelje se na kontrolnoj točki u Threat Cloud bazi podataka, koja analizira 250 milijuna adrese za praćenje botova i sadrži 11 milijuna malware potpisa i podatke o 5,5 milijuna oboljelih web stranica.

„Karta pokazuje gdje su napadi počeli, vrste napada i njihove mete detaljnije nego bilo koji drugi izvor, jer u realnom vremenu koristi inteligentna rješenja putem Check Point baze sigurnosnih protokola”, rekla je Hattar.