Oprez! Neki dodaci za GTA V sadrže malware

Oprez! Neki dodaci za GTA V sadrže malware

Kada je riječ o PC gamingu, a pogotovo kada su u pitanju popularne igre, modovi, tj. razni dodaci za igre (novi skinovi, vozila i ostali objekti, odjeća, nove mape, nove mogućnosti, teksture itd.) imaju poprilično značajnu ulogu.

Obzirom da su modovi izuzetno popularan način promjene igračkog iskustva, ne čudi da se javljaju i oni koji modove žele pretvoriti u prenositelje malicioznih kodova.

Za jedan od vrlo popularnih Grand Theft Auto ( GTA ) V modova, pod nazivom Angry Planes and No Clip mod, tvrdi se da dolazi upravo sa malicioznim kodovima.

VIDEO-Izasao-GTA-V-za-PC

Jedan od korisnika igre, koji je instalirao ovaj mod, objavio je na forumima informaciju da je u fileovima pronašao Fade.exe file, za koji se ispostavilo da je zapravo keylogger.

Osim toga, među malware fileovima su pronađeni i modul za krađu informacija sa Facebooka, Twitch spam modul, Messenger.com spam modul, Steam spam modul i drugi.

Ovakve situacije još jednom upućuju na važnost skeniranja fileova koji se preuzimaju online, kao i korištenje efikasnih i ažuriranih antivirus i antimalware programa.

Izvor: zimo.dnevnik.hr