Intel predstavio novu liniju Xeon E7-8800/4800 v3 procesora

Intel predstavio novu liniju Xeon E7-8800/4800 v3 procesora

Intel Corporation predstavio je liniju procesora Intel Xeon E7-8800/4800 v3 koja omogućuje bržu analizu poslovnih podataka putem analitike u stvarnom vremenu te poboljšanih performansi i pouzdanosti za računalstvo kojim se podupire uspjeh poslovanja.

Poslovna inteligencija u stvarnom vremenu glavni je prioritet za tvrtke bez obzira na djelatnost, od zdravstva do maloprodaje i telekomunikacija. Potreba za brzim izvlačenjem zaključaka na temelju kojih se može djelovati iz velike količine podataka stvara potražnju za novim tehnologijama u sektoru računalstva s analizom podataka u memoriji i analize velikih skupova podataka. S obzirom na sadašnju i buduću potražnju za računalstvom s analizom podataka u memoriji, Gartner smatra da će prihodi na tom tržištu do kraja 2018. premašiti 9,5 milijardi USD, a barem pedeset posto velikih tvrtki i ustanova počet će koristiti računalstvo s analizom podataka u memoriji radi primjene digitalnih poslovnih strategija.

Linija procesora Intel Xeon E7 v3 korisnicima olakšava sigurnu obradu i analizu velikih skupova podataka u sistemskoj memoriji radi bržeg donošenja odluka i bolje operativne učinkovitosti te na taj način tvrtkama daje konkurentsku prednost.

intel-xeon-e7-v3

“U gospodarstvu utemeljenom na digitalnim uslugama uspjeh ovisi o tome koliko brzo tvrtke uspijevaju djelovati na temelju zaključaka izvučenih iz velikih zaliha podataka”, izjavila je Diane Bryant, viša potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Data Center Group. “Linija procesora Intel Xeon E7 v3 pokretač je kojim će se ubrzati korištenje poslovne inteligencije putem analitike u stvarnom vremenu te tako tvrtkama omogućiti povećanje zadovoljstva korisnika ponudom personaliziranijih proizvoda i usluga, stvaranjem novih izvora prihoda i poboljšanjem operativne učinkovitosti.”

Nova linija procesora postigla je dvadeset novih svjetskih rekorda u performansama u brojnim kategorijama neophodnima za uspjeh poslovanja, a u odnosu na prethodnu generaciju procesora nudi četrdesetpostotno poboljšanje performansi.

Novi procesori nude do šest puta bolje performanse u obradi poslovnih podataka pri transakcijskim radnim opterećenjima u memoriji optimiziranim novim paketom Intel® Transactional Synchronization Extensions (Intel TSX).

Uz do osamnaest jezgri, što je dvadesetpostotno povećanje broja jezgri u odnosu na prethodnu generaciju, i do 45 megabajta predmemorije posljednje razine, novi procesori po satu nude do sedamdeset posto više analitičkih sesija na temelju kojih se donose odluke.

Novi procesori nude i do deset puta bolje cjenovne performanse uz do 85 posto manji ukupni trošak posjedovanja u odnosu na druge RISC arhitekture, što se postiže smanjenjem troška nabave strojne opreme te napajanja i rashlađivanja.

Procesori podržavaju konfiguracije s maksimalno 32 utora uz podršku za najveći memorijski kapacitet po utoru u računalnoj industriji (sustavi s osam utora podržavaju do dvanaest terabajta DDR3 ili DDR4 memorije).

Tu su i nove značajke za sigurnost i pouzdanost, uključujući bolje kriptografske performanse zahvaljujući najnovijem skupu instrukcija Intel Advanced Encryption Standard New Instructions (Intel AES-NI) i dodatnim mikroarhitektonskim poboljšanjima.Tehnologija Intel Run Sure Technology, jedinstven skup značajki pouzdanosti, dostupnosti i mogućnosti servisiranja (Reliability, Availability, Serviceability – RAS) za liniju procesora Intel Xeon E7, poboljšana je novim značajkama osmišljenima za dodatno jamstvo raspoloživosti “s pet devetki” za aplikacije ključne za uspjeh poslovanja.

Linija obuhvaća dvanaest modela procesora, uključujući više procesora optimiziranih za određene sektore, npr. dva modela visokog radnog takta osmišljena za podskup aplikacija za baze podataka kojima su potrebne najbrže jezgre dostupne na tržištu.

U liniji procesora Intel Xeon E7 v3 bit će ponuđeno dvanaest različitih modela procesora po cijeni od 1224 USD do 7175 USD za količinu od tisuću jedinica.

Izvor: ictbusiness.info