Google Maps će biti omogućen i offline, zajedno s glasovnim uputama

Google Maps će biti omogućen i offline, zajedno s glasovnim uputama

Evo nam super vijesti za sve one koji vole Google Maps i smatraju kako jednostavno ne mogu zamisliti svoj život bez te i više nego korisne značajke. Google Maps od sada će raditi online (što i nije neka novost) i offline. Google Maps offline podrška trebala bi biti lansirana ove godine, no „nešto kasnije“.

Google je ovu vijest objavio na svojoj I / O developer konferenciji. Ako se zapitamo što to znači „nešto kasnije“ onda možemo pretpostaviti kako se radi o kraju godine, no ne bi bilo čudno da to bude i već negdje oko jeseni. Značajka će omogućiti korisnicima da preuzmu karte na svoje uređaje i dobiju „ful“ Google Maps iskustvo.Google-MapsTo uključuje i turn-by-turn glasovne upute čak i onda kada ste daleko od internetske veze. Treba napomenuti kako je napravljen veliki pritisak na Google Maps da se napravi i offline podrška, prije svega zbog jedne milijarde korisnika.

Offline podrška sada daje neku drugu i bolju dimenziju korištenja Google Maps značajke, posebice u onim zemljama gdje su spore i loše Internet veze. Možemo očekivati kako će se sada broj korisnika Google Maps značajke povećati, a Google je napravio sjajan potez.

Izvor: ictbusiness.info