Google I/O 2015 – što očekujemo?

Google I/O 2015 – što očekujemo?

Googleovo događanje, poznatije u narodu kao “I/O” k sebi privlači veliko mnoštvo programera, ali i običnih radoznalih osoba … što očekujemo od predstave?
Google I/O počinje 28. svibnja 2015. godine te će sveukupno trajati dva dana. Mjesto događanja je Moscone Center West,San Francisco u državi California.

Ovaj Google I/O je možda najiščekivaniji do sada. Prošle godine smo dobili prvi okus Android L operativnog sustava (kasnije je to postao 5.0 Lollipop), Android Wear pametne satove te vidjeli novi Chromebook u svojem sjaju.Google-Logo-und-Logo-der-Google-I-O-2015-1024x576-4cab2a603caf6f14 Ove godine najviše iščekujemo Android M koji bi trebao biti totalno nova generacija operativnog sustava. Prema zadnjim informacijama ne očekuje nas neki novi izgled već velike promjene “ispod haube”, novi Smart Lock, poboljšani rad s baterijom (dugovječnost) te poboljšanje rada aplikacija s jezgrom operativnog sustava.

Očekujemo i novosti vezane uz Android Auto, pogotovo kroz “Getting your app on the road with Android Auto” sesije budući da se Google počeo interesirati za takve segmente našeg života.

Sigurni smo oda će biti i puno priče o uređajima koje nosimo na ruci ili na glavi – Google Fit je aplikacija koja bi mogla pomoći u tom segmentu budući da je to Googleov dashboard koji okuplja sve informacije o vašem zdravlju.

Očekuje nas i GATAP (Google Advanced Technology and Projects) grupa koja je bila zadužena za Project Tango iProject Ara, samo nismo sigurni što bi sve oni mogli uopće više izmisliti da zaintrigiraju pridošle goste.

Virtualna realnost je također segment koji bi mogao biti predstavljen kroz neke uređaje, priča se o novoj inačici GoogleGlass naočala te naravno o Google Cardboardu – Google definitivno nešto smjera po tom pitanju.

Google sigurno neće samo tako prepustiti dio kolača (Microsoft radi na HoloLens projektu!), a jedan od zadataka je i satelitski “skypmapping” kroz Skybox. Dakle, Google bi mogao predstaviti neku tehnologiju koja uvelike koristi satelite te tako redefinirati mogućnosti Skyboxa.

Ako je nešto sigurno to je da ćemo vidjeti neke uređaje ili tehnologije koje se tiču naših domova. Smart home priča  je nešto što intrigira sve više ljudi stoga bi mogli kroz “Working with Nest to build a thoughful home together” vidjeti aplikacije i uređaje koji će povezati vaš dom u jednu veliku cjelinu.

Ipak, većina stvari će biti otkrivena na licu mjesta, a do tad su ovo sve špekulacije.

Izvor: mobil.hr