Google Earth povodom rođendana uvodi nove zanimljive mogućnosti

Google Earth povodom rođendana uvodi nove zanimljive mogućnosti

Google Earth uskoro slavi deset godina postojanja i da to proslavi na pravi način, Google će ponuditi neke nove opcije korisnicima ove sjajne i popularne usluge.

Jedna od njih je Voyager. Riječ je o alatu koji “posvjetljuje” zanimljiva mjesta diljem svijeta kako bi korisnici mogli o njima naučiti nešto više. Pa će tako Google Earth posebno označiti Egipat zbog piramida, Kinu zbog kineskog zida…google-earth-pro-katedrala-zagrebI sve to uključuje pet kategorija. To su redom Street View koji omogućava korisnicima istraživati zanimljive im lokacije na način kao da sami šeću njima; 3D gradovi koji omogućavaju vidjeti građevine u 3D i iz svakog kuta; snimke iz satelita koje su dodatno poboljšane te na kraju Higlight Tour koji korisnika vodi na mjesta na svijetu koja su iz ovog ili onog razloga zanimljiva.

Sigurno je da će svi naći nešto za sebe jer nevjerojatno je to što se kroz Google Earth postiglo. Pomalo još uvijek, čak i nakon desetljeća postojanja, djeluje činjenica da možemo vidjeti sve što nas zanima uz nekoliko klikova. A da se ne priča koliko je nevjerojatna činjenica da možemo skoro pa svaki kutak svijeta vidjeti kao da smo tamo, direktno s lica mjesta. Naše kuće i susjedstvo u to su uključeni i to je pravi hit jer sigurno je svima drago vidjeti da se Google toliko potrudio i snimio baš sve što se dalo snimiti te to uvrstio u Google Earth.

Naravno, neki sve skupa koriste za neke loše stvari, ali sama ideja je plemenita i nekoliko koraka ispred vremena. Možda je to jedan od najvećih izuma kojeg nam je Google predočio i poklonio. A kroz sve to što je naučio istraživanjem cijelog svijeta, poboljšao je Google Maps i donosi samim time proizvod koji dugoročno nudi profit jer automobilska industrija sve angažiranije pristupa napretku i implementira operativne sustave i sve što s njima ide na svoje automobile.

Sve u svemu, neka je sretan rođendan Google Earthu i neka “poživi” još najmanje deset puta toliko.

Izvor: ictbusiness.info