Google Chrome postaje štedljiviji prema baterijama vaših mobitela

Google Chrome postaje štedljiviji prema baterijama vaših mobitela

Jedan od najvećih problema za Android korisnike je trajanje baterije. Svi bi htjeli da baterija traje vječno i da se ne troši tako brzo. Mnogi proizvođači pametnih uređaja muku muče kako da se kupcima osigura što dulje trajanje baterija jer im o tome često ovisi hoće li uređaj biti prodan.

Gleda se dizajn i performanse, no baterija počinje biti sve važnija stavka u glavama kupaca.  Danas je ipak produženo trajanje baterija nego što je to bilo prije, no sve jači procesori, veći zasloni i više RAM-a doveli su do toga da baterija muku muči kako da što duže ostane „na životu“. Naravno, veliki broj aplikacija ne treba i spominjati koje su dodatni uteg baterijama.

google_chromeGoogle Chrome preglednik je vrlo zabrinut u vezi aspekta koji se tiče trajanja baterije. Da, Google Chrome je odlično integriran s Google uslugama, no tu cijenu treba i platiti, a baterija je ta koja na kraju ispašta.

Chrome je zato nedavno izjavio kako će imati mogućnost pauziranja nevažnog flash sadržaja, no ta značajka je još uvijek u fazi razvoja.

Treba naglasiti kako bi ova značajka značajno povećala vijek trajanja baterije. Osim toga, Chrome inženjer Peter Kasting ističe kako se naporno radi da bi Chrome bio što učinkovitiji u budućnosti.

Izvor: ictbusiness.info