FACEBOOK: Više nije bitan samo “like” i “share” već i koliko se gleda u objavu

FACEBOOK: Više nije bitan samo “like” i “share” već i koliko se gleda u objavu

Facebook planira bolje proučavati News Feed svojih korisnika kako bi im nudio što bolje i vjerodostonije informacije. Uskoro će početi mjeriti koliko se korisnici zadržavaju na pojedinim postovima, fotografijama i komentarima i kroz to pratiti što se korisnicima sviđa i što ih zanima.

ARCHIV: Das Logo von Facebook ist in Berlin fuer eine Fotoillustration auf einem Laptopbildschirm zu sehen (Foto vom 01.02.12). Facebook geht gegen gefaelschte Profile vor. Das soziale Netzwerk begann, eine Vielzahl von Profilen zu loeschen, die das Unternehmen als unecht einstuft, berichtet das Technologieblog "TechCrunch". Facebook selbst schaetzt die Zahl der unechten Eintraege auf mehr als 80 Millionen. Dazu zaehlt Facebook Profile, die doppelt oder falsch angelegt wurden. Auch Nutzerprofile, die allein zum Verschicken von Spam-Nachrichten benutzt werden, sind unerwuenscht. (zu dapd-Text) Foto: Timur Emek/dapd

Uveli su praćenje vremena, nakon što su proveli istraživanja o tome kako unaprijediti News Feed. “Samo zato što se nekom nije sviđao post, nije ga komentirao ili podijelio s drugima, ne znači da mu nije bio zanimljiv”, kazali su softverski inženjeri Ansha Yu i Sami Tas, koji su radili na ovoj novoj značajki News Feeda.

“Ponekad ljudi, naprimjer, žele dobiti informacije o nekom ozbiljnom događaju, ali ga ne žele nužno označiti da im se to sviđa ili komentirati”, kažu oni. Ne zna se, doduše, hoće li ova nova značajka objaviti o kojemu se to konkretno prijatelju s liste radilo, koji se duže zadržao na nekoj objavi, ali za očekivati je da će ona uzrokovati puno opreznije korištenje društvene mreže.

Izvor: telegram.hr