Collections uskoro dolazi na Google +

Collections uskoro dolazi na Google +

google-rankings

Google + izgleda pokušava naći svoje mjesto među društvenim mrežama te marljivo radi na novim značajkama i inovacijama, što za njih naravno nije novost. Nova značajka zove se Collections koja će korisnicima omogućiti postavljanje slika, članaka i drugih sadržaja vezanih uz određenu temu kao što su hrana, filmovi, serije, omiljene emisije i drugo.

Značajka je vrlo slična onome što nudi Pinterest pa su analitičari ovaj potez shvatili kao napad Google + na Pinterest. Inače, Pinterest vrijedi negdje oko 11 milijardi dolara, a novi šef Google +, Bradley Horowitz, očito želi malo „uzdrmati“ Pinterest pomoću ove nove značajke.

Da, Google + se nije snašao u šarenom svijetu društvenih mreža, a David Bresbis koji je pokušao napraviti korak naprijed, nakon samo godinu dana je otišao iz Google +. Novi šef, Bradley Horowitz, ima sada vrlo nezahvalan posao da napravi nemoguće – da Google + postane respektabilna društvena mreža.

Tko zna hoće li se to dogoditi, no Google + jednostavno ima neku lošu karmu oko sebe. Jednostavno nije sjeo korisnicima koliko god se Google trudio da Google + postane uspješan. Google + je za sada Google -, koliko god to u Googleu ne žele priznati.

Izvor: www.ictbusiness.info